BIOGRAFI2018-12-03T07:04:12+00:00

Anna Sise – Skådespelare & Jazzsångerska

”Att hålla flera konstnärliga uttryck igång är lite av en utmaning, men det blir på så sätt heller aldrig tråkigt.
Om materialet är intressant, om det är viktiga historier som vill bli berättade så spelar det mindre roll för mig ifall det uttrycks genom ord, toner, i poesi eller till rytmer. Det gör det lustfyllt på olika sätt bara.”

För Anna är det lika naturligt att medverka i en teaterproduktion, TV-serie eller jazzkonsert som en musikal eller krogshow. Hon har uppträtt på på Brown Sugar, likt hål i väggen i Bangkok och Dramatens stora scen i Stockholm, och ja, allt där emellan.

Under uppväxten som gick från Rosengård i Malmö tillsammans med föräldrar från Småland och Gambia, till staden Värnamo i myllan där hon har släktband sedan långt tillbaka var dansen viktigt. Hon uppträdde och turnérade redan som tolvåring, och sökte in och gick danslinjen på gymnasiet. l Stockholm utbildade hon sig slutligen till Skådespelerska på Teaterhögskolan.

Lusten till musiken och att sjunga har också alltid funnits med på ett självklart sätt, men det var när hon upptäckte jazzen som hon fann den största kärleken och sitt musikaliska uttryck.

LADDA NER CV