Deprecated: Function wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/webvol27/rl/vhswrzyb3mycnqm/annasise.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

Deprecated: Function wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/webvol27/rl/vhswrzyb3mycnqm/annasise.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

Deprecated: Function wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /www/webvol27/rl/vhswrzyb3mycnqm/annasise.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

PRESSBILDER

FOTO: PER ELLSTRÖM
FOTO: NICLAS SVEDLUND
FOTO: PER ELLSTRÖM
LADDA NER CV

RECENSIONER

”Skådespeleriet och sången är högklassig. Extra värd att nämna är Anna Sise som spelar en divig soulsångerska på den svarta klubben Appollo Theatre och som har en så fantastisk röst att man måste fråga sig -Är det här på riktigt? Det är det!”
Norran


”… tveklöst bäst i sina musiknummer. Som när Anna Sise går in i rollen som divig soulstjärna, som kunnat ge Dians Ross på pälsen när det begav sig”
Svenska Dagbladet


”Hennes magnifika pipa sprider en enorm soulglädje i salongen när hon för ett slag förvandlar Göta Lejon till Appollo Theatre i Harlem.”
nummer.se


”…den eminenta sångerskan Anna Sise. Hon har de senaste åren utvecklats oerhört starkt och räknas numera in bland våra absolut främsta jazzsångerskor. Att hon är en rasande sympatisk person med glimten i ögat och verkligen bjuder på sig själv gör henne ju extra välkommen till oss.
Som alltid var det kompmusiker av absolut toppklass!”
Spångabladet


”…Sise har en djup och nyanserad röst som lätt får håret på armarna att resa sig”
Orkesterjournalen


”Här har ni ännu en juvel av uppseendeväckande karat. Namnet att omedelbart lägga på minnet är Anna Sise… Annas klara stämma, rytmkänsla, textning, och smittande estradglädje fick till och med kristallkronorna i det gamla ordenspalatset att klirra i bifall.”
www.silverorg.com


Sagt om föreställningen Fine & Mellow

”Anna Sise är en underbar sångerska med en vacker altröst. Hon är också skådespelaren som konstnärligt lyckas förädla sin sång till en konstnärlig nivå. Hennes sångarglädje och scennärvaro är total.”

”Visst märks det att Anna lyssnat mycket till sin musikaliska förebild Billie Holiday. Lika chosefritt och genialt uttolkar hon kompositionernas text och melodi. Sångerna som vi hört många gånger blir i Annas tappning nya, spännande berättelser.”

”Anna vågar dessutom frasera över taktstrecken på ett sätt som skapar en dynamisk timing och stark blueskänsla, något som gör henne till en av våra stora jazzsångerskor”
Enköpingsposten

”…Jag måste ge Anna Sise en eloge för lysande frasering och strålande jazzuppfattning. Hon ligger snubblande nära originalet i vibrato och sättet att uttrycka sig. ”’ ”Don´t explain”, en annan av Billies sorgliga ballader och med gråten i halsen.”

”Det måste kännas ända in i själen för en sångare att ha ett ackompanjemang av ovanstående kaliber. Och blåsare som Karl Olandersson och John Högman.”
Dagbladet

”efter den här fredagskvällen etsar sig namnet fast.”

”Anna Sises mikrofon tar upp generöst och sångljudet presenterar en fin, mogen och ganska mörk röst av den typ som det brukar ligga x antal levda år och/eller rökta cigaretter bakom. Perfekt för det material som ska tolkas med andra ord. Redan i inledande ”Lady sings the blues” känner jag att hon är hemma. Tajming och temperament känns rätt och rösten är hennes egen. Jag känner inte att hon försöker härma den där typiska Holiday-tonen.”

”Sise är den självklara mittpunkten, i sitt esse i lekfulla flirten ”Swing, brother swing” (med helskönt tenorsaxsolo från John Högman) och ständigt med ett helhjärtat krumbuktande, kontaktsökande engagemang. En sångerska för både öra och öga.”
Piteåtidningen

”Det var nämligen Anna Sise med sin kvintett av goda jazzmusiker som blåste liv i Billie Holidays fantastiska låtskatt. Anna Sise bjöd inte bara på fantastiska tolkningar av Billie Holidays välkända repertoar. Hon berättade också mellan musikstyckena om sångerskans privatliv och om det kaos som hon skapade kring sin person. När hon dog 1959 var hon bara 44 år.”

”Anna Sise är en förtjusande dam med en röst som i många stycken liknar hennes idol Billie Holiday…”

”Man känner igen Billie Holiday i Annas klagande ton och det sorgliga tonfallet i de mest känsliga sångerna. ..”

”Låtarna var genuint valda i Billie Holidays repertoar och för kvintetten fint arrangerade. Anna Sise gav låtarna liv och känslighet och hennes sång påminde om den världsberömda sångerskan…”

”… Den entusiastiska publiken levde med i svängarna och njöt av den tid då Billie Holidays låtar snurrade på skivtalrikarna. När Anna Sise  och musikerna framförde All of me utlöstes kvällens kraftigaste ovationer. Anna Sise backades upp av musiker av internationell klass. Vilka blåsare!”
Säffletidningen

Igår kväll var det ingen mindre än Billie Holiday som stod i centrum, stilsäkert gestaltad av Anna Sise. I ord och ton fick vi vara med på en musikalisk resa med nedslag i Billie Holidays brokiga liv. Anna Sise visade med eftertryck att hon kan sin Billie med ett uttryck nära originalet. Med en förnimmelse av 1930- och 40-talen gav Annas tolkningar en ny kraft åt de odödliga melodierna. Hon hade bästa tänkbara omgivning i John Högman tenorsax, Karl Olandersson trumpet, Martin Sjöstedt piano, arrangemang, Kenji Rabson bas och Moussa Fadera trummor. En härlig kväll med härlig jazzmusik!”
Sundsvalls tidning

”Och i går kväll fick vårsäsongen en smakstart när Anna Sise tolkade Billie Holiday på Movitz med en osedvanligt kompetent och spelsugen orkester i ryggen.”

”…Anna Sise gjorde ruggigt trogna tolkningar av alla de stora numren, från ”God Bless the child” till ”Strange Fruit” och ytterligare ett tiotal pärlor. Chosefritt berättade Sise anekdoter och historik och sjöng inte bara klanderfritt utan elegant och med känsla. Säker frasering och ledigt framträdande. Kvällen lyftes särskilt av de förnämliga musikerna.”
”Östersunds-Posten

Sagt om skivan DETOUR AHEAD

”Anna Sise låter inte som någon annan jazzvokalist i Sverige. Jag är säkert inte ensam om att höra likheter med Billie Holiday, med närmare eftertanke är det mer likt Etta James. Rösten är hes och tillbakalutad men med nerv och precision… hon lyckas också låta orginell och göra låtarna till sina, men med små hjälpmedel..”
Orkesterjournalen

”Sise har en skarp lite hes röst. Det ger personlighet till hennes jazzsång, Lite småfång jämförelse men hon kunde varit storasyster till Seinabo Sey…hon sjunger bra, riktigt bra…”

”…sångerskan Anna Sise som får mig att skina upp vid stereon…hon får mig att tänka på andra sidan Atlanten och favoriter som Dianne Reeves och Dee Dee Bridgewater.”

”..relativt landets övriga förmågor är det hon gör snudd på radikalt”
jazzapparat

”Men frågorna ställs ändå på sin spets när svenska Anna Sise sjunger flera av Holidays låtar på Fasching. Faktum är nämligen att hon gör det väldigt väl.Hon presenterar sin nya skiva ”Detour ahead” och väcker på kuppen till liv inte bara Holidays utan även andras bidrag till klassisk jazzsång.”
DN

”..ett mycket bra album där Sises förvånansvärt stora och dynamiska röst får blomma ut i precis rätt omgivning, i en blandning av egna låtar och standards. Riktigt bra!”
UNT

”…rösten tar fram essensen i låtarna, sång med känsla och stil.”
Göteborgsposten


RECENSIONER Svante Thuresson & Anna Sise med Bohuslän Big Band:

”Med Varför ska jag vara me? inleder Svante Thuresson detta Hasse- och Tagefrosseri… När sedan sångerskan Anna Sise gör entré med Att angöra en brygga förstår vi varför han inte hade klarat det på egen hand och att det var just den här matchen passar bäst för detta gigantiska uppdrag, som det faktiskt är att ge rättvisa åt kvällens främsta huvudpersoner Hasse Alfredssons och Tage Danielssons älskade texter…Under två timmar hinns det med en hel del guldkorn. Vi får höra prov på Svantes extraordinära röstlek och vissling i Bedårande sommarvals, hans anekdoter från revyn Gula hund, en mängd limericks, Annas fantastiska stämma, såklart, så fort hon tar ton och ja, mycket av mycket får rum.”
Bohusläningen


Sagt om Anna med Jerry Williams:

”Jerry Williams har med åren utvecklats till en sjujäkla bra sångare, men får stimulerande konkurrens av Anna Sise i ”That lucky old sun”
Corren

”Med Anna Sise visade det sig att det vara precis som Jerka sa i intervjun ni kunde läsa i gårdagens GD, en suverän soulpipa. När hon gjorde sin version av ”Bring it on home to me” ryste jag av välbehag. Henne vill vi se mer av.”
Gävle Dagblad